CHP lideri Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a: "Hiç öyle entelektüel tartışma yapıyorum havalarına girmeye gerek yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya kapalı olduğunu vurgulayan Özel, “Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle, ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Tartışmaya kapalıdır” dedi. Bu sözleriyle Anayasa’nın temel ilkelerine olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirmiş oldu.

Özel, savunma sanayii fonuna yönelik yeni vergi önerileri hakkında da eleştirilerde bulundu. “Vergi kazanandan alınır. Kredi kartını veren banka mı kazanıyor? Alan vatandaş mı kazanıyor?” diyerek, bu vergilerin adaletsiz olduğunu savundu. Vatandaşların alışveriş yapma potansiyelinden vergi almaya kalkışılmasının haksızlık olduğunu belirten Özel, bu durumu “Deli Dumrul” benzetmesiyle ifade etti. “Yapılmayan alışverişten bu vergiyi, bu parayı alamazsın, alamayacaksın” diyen Özel, önerinin taslaktan çıkarılmasını talep etti.

Yaz saati uygulaması konusunda da değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, Türkiye’nin zaman dilimiyle uyumlu birçok Avrupa ülkesi bulunduğunu, ancak hiçbirinin bu uygulamadan vazgeçmediğini vurguladı. Bu uygulamanın kaldırılmasının herhangi bir ekonomik kazanç sağlamadığını ifade eden Özel, yaz saati uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini söyledi.

Şiddet olaylarındaki artışa da dikkat çeken Özel, “Cezasızlık algısı vardır çünkü bu memlekette bu suçları işleyenler çok kısa sürede tekrar aramıza katılmaktadır” diyerek, mevcut yargı sisteminin etkisizliğine işaret etti. İktidarın yargı reformları ile ilgili attığı adımları eleştiren Özel, cezaevlerinin suçsuz bireylerle dolduğunu belirtti.

Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa üzerine yaptığı değerlendirmeleri de yanıtladı. “Hiç öyle entelektüel tartışma yapıyorum havalarına girmeye gerek yok” diyen Özel, net bir durum olduğunun altını çizerek, Anayasa’nın temel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti eş başkanı Tuncer Bakırhan ile bazı milletvekillerinin el sıkışmasını değerlendiren Özel, bu tür eylemlerin toplumun birleştirici gücünü ortaya koyduğunu söyledi. Özgür Özel, el sıkışmanın, o vekillere oy veren kesime duyulan saygıyı gösterdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri