CHP'de 'dörtgenin' perde arkası: Mansur Yavaş ve İmamoğlu meselesi!

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, CHP’de yaşanan son dakika gelişmelerini ve parti içindeki krizin perde arkasını yazdı.

Uğuroğlu’nun kaleme aldığı analiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı dörtgenin içinde dönen siyasi senaryolara farklı bir bakış açısı sağlıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısı ve olası cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili tartışmalar, parti içinde derin bir bölünmeye neden olmuş durumda. Uğuroğlu’nun kaynaklarına göre, CHP içerisinde dört ana grubun varlığı dikkat çekiyor:

  1. Özgür Özel Taraftarları
  2. Ekrem İmamoğlu Taraftarları
  3. Mansur Yavaş Taraftarları
  4. Kemal Kılıçdaroğlu Taraftarları

Bu bölünmüşlük, parti içindeki hizipçiliği daha da belirgin hale getirirken, CHP'nin gelecekteki cumhurbaşkanlığı adaylığına dair senaryoları da karmaşıklaştırıyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN SİYASİ YASAĞI İDDİALARI

Uğuroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesi iddiaları CHP içindeki önemli isimler tarafından da doğrulanıyor. İmamoğlu’nun bu siyasi yasakla karşılaşması durumunda, parti içinde başka isimlerin öne çıkması bekleniyor. Bu senaryo, CHP’deki dengeleri tamamen değiştirebilir.

MANSUR YAVAŞ’IN GÜÇLENMESİ

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi durumunda, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı daha güçlü bir seçenek olarak gündeme gelebilir. Ancak Mansur Yavaş’ın tek aday olup olmayacağı konusu da tartışmalı. CHP’nin içinde Yavaş’ın karşısında yer alan Özgür Özel grubu, İmamoğlu’nun sahneden çekilmesi durumunda Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığını öne çıkarabilir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ROLÜ

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki ağırlığı da halen devam ediyor. Uğuroğlu’nun görüştüğü bir milletvekili, Kılıçdaroğlu’nu "maçın hakemi" olarak nitelendiriyor. Bu da Kılıçdaroğlu’nun hala parti üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve son söz olmasa da en ağırlıklı sözü söyleme hakkına sahip olduğunu gösteriyor.

CHP VE AKP ARASINDAKİ BÜYÜK DERBİ

CHP içindeki bu karmaşa, 2025 veya 2028’de yapılması beklenen seçimlerin sonucuna da doğrudan etki edecek. Bir yanda AKP’nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan, diğer yanda ise cumhurbaşkanlığına kimin aday olacağı henüz netleşmemiş bir CHP var. Uğuroğlu, bu büyük derbinin, Türkiye’nin siyaset sahnesindeki en önemli karşılaşmalardan biri olacağına dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri