CHP’de yeni kriz: İstifa eden Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'den CHP’ye sert sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçim için ittifak hazırlıklarını sürdürürken parti içinde adaylara dair huzursuzluk olduğu iddiaları yüksek sesle konuşuluyordu. Bu tartışmaların dışında partiden ihraç edilen Bilecik Belediye Başkanı CHP'yi kumpas yapmakla eleştirdi.

Aday krizinin dışında CHP'li belediyelere yapılan operasyonlar da son dönemde sıklaşmıştı. CHP’li Kırşehir ve Adana belediyelerine dönük olarak son aylarda rüşvet ve himmete para geçirme suçlamalarıyla operasyonlar gerçekleşmişti. Daha önce de Edirne ve Bilecik Belediyeleri benzer operasyonlarla gündeme gelmişti.

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet operasyonu sonrasında geçici olarak görevden uzaklaştırılan Semih Şahin, bu operasyonların olduğu belediyelere dönük bir süreç işletilmezken kendisinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Şahin, Edirne ve Adana Büyükşehir Belediyelerini örnek göstererek, "Hâlâ görevde olan o belediye başkanları varken, niye ben görevde değilim" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 25 Şubat 2022'de görevden uzaklaştırma kararı alınan ve CHP'den ihraç edilen Şahin, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Şahin, yaşanan olayları bir kumpas olarak değerlendirerek, "Edirne Belediye Başkanı 47 yıl hapis cezasıyla yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Ondan bir hafta önce Adana'da 9 kişi gözaltına alındı ve 5 memur tutuklandı. Benimse tutuklu bir memurum dahi yok. Hâlâ görevde olan o belediye başkanları varken, niye ben görevde değilim? İşte bana karşı kurulan kumpası buradan anlıyoruz" şeklinde konuştu.

Semih Şahin geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Şahin 2019 Yerel Seçimlerinde yüzde 50.64 oy oranı ile Belediye Başkanı seçilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri