CHP'li Meriç'ten Sıla Bebek tepkisi: Hayvanları değil bu sapıkları uyutun

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Tekirdağ'da uğradığı şiddet ve cinsel istismar sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla Bebek için açıklama yaptı. Meriç, hükümete seslenerek "Hayvanları değil sapkınlıkta pes dedirten bu canileri uyutun" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri, 30 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sıla Bebek'in vefatının ardından CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, açıklama yaparak hükümete seslendi.

"HAYVANLAR YERİNE BUNLARI UYUTMAK GEREKİYOR"

Meriç, "Toplumsal yozlaşma, çürümüşlük ve neticesinde bir bebeğe yapılanlar vicdanlarımızı derinden yaralıyor, psikolojimiz bozuluyor. Bu olay bir milat olmalı ve caydırıcı cezalar artık gündeme alınmalı. Bu canilerin topluma ne faydası olabilir? Hayvanlar yerine bunları uyutmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili daha önce Meclis'e soru önergesi veren Meriç, Türkiye’nin her alanda toplumsal bir çöküş yaşadığını belirterek "Bu çöküşün en dramatik ve vahim olanı ise çocuk yaşta evlilikler ile çocuk istismarı. Evlatlarımızın en değerli yaşlarını sokakta yaşıtlarıyla oyun oynamak, okul sıralarında eğitim almakla geçirmeleri gerekirken, aile ya da dini baskılar nedeniyle zorla evlendiriliyorlar. Rızaları dışında, çocuk yaşta evlendirilen bu yavrularımız daha reşit bile olamadan anne olmakta, Türkiye’nin çürüyen sosyal tabakasının en utanç verici sahnelerinden birine itilmektedirler" demişti.

İSTİSMAR VAKALARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

İstismar vakalarına dikkat çeken Meriç, "Türkiye’de artan istismar vakaları ve çocuk yaşta evlilik sonucunda meydana gelen ‘Çocuk Anne’ istatistik verilerinin ne yazık ki düşük gösterilme çabası gerçeği örtmeye yetmiyor. Bunun en belirgin örneklerinden bir tanesi de Gaziantep’te bir takım muayenehane, özel kliniklerde doğum gerçekleştirildiği, birçok doğumun ise evde yapıldığı iddiası. Korktukları için hastanelere gitmeyenlerin, evde doğum yapanların da tespit edilmesi gerekmektedir. Bizler, Gaziantep halkından aldığımız yetkiyle çocuk yaşta istismar edilerek doğum yapmak zorunda kalan yavrularımızın haklarını savunacak, bu içler acısı durumu gündemde tutmayı ve mücadele etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri