CHP'nin "Ayağa kalk Türkiye" eylemi Ankara'da ve tüm Türkiye'de gerçekleşti: Saat 21'de ışıklar yanıp söndü

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çağrısı üzerine, yurttaşlar ekonomide adalet ve ücret düzeltmesi talebiyle ülke genelinde ışıklarını kapatıp açtı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında enflasyon verilerine tepki göstererek, Türkiye'deki yoksullara ve dar gelirlilere karşı devlet kurumu eliyle sürdürülen açık bir ihanetle karşı karşıya olduklarını belirtti. Bu duruma tepki olarak halkı saat 21.00'da ayağa kalkmaya davet etti.

ÜLKE GENELİNDE EYLEME DESTEK

CHP'nin saat 21.00 için yaptığı ışık açma-kapatma eylemi çağrısı, yurttaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Ekonomide özgürlük ve adalet için bu çağrıya kulak veren vatandaşlar, ışıklarını söndürüp açarak protestoya katıldı.

CHP GENEL MERKEZİ VE TBMM’DE DE EYLEM YAPILDI

CHP Genel Merkezi'nde de eyleme destek amacıyla ışıklar kapatılıp açıldı. CHP milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) telefonlarının ışıklarıyla eyleme katıldı. Genel Başkan Özgür Özel'in, emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılması talebiyle yaptığı çağrılar kapsamında gerçekleştirilen bu eylem, Ankara’da da büyük yankı buldu.

Başkent Ankara'da vatandaşlar, saat 21.00 itibariyle yaklaşık 1 dakika boyunca ışıklarını açıp kapatarak eyleme katıldı. Evde olmayan vatandaşlar ise araçlarının kornalarıyla protestoya destek verdi

Özgür Özel, enflasyon verileri ve asgari ücret konusundaki eleştirilerini sürdürerek, "Türkiye'de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız" demişti. Halkın ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve adalet talebini dile getirmek için yapılan bu eylemin önemine vurgu yaptı.

CHP'nin çağrısıyla gerçekleştirilen ışık kapatma-açma eylemi, yurttaşların ekonomik adaletsizliklere karşı ortak bir duruş sergilemesini sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri