Çiftçi 'Hükümet nerede' diyerek tepki gösterdi, cevap Melih Gökçek'ten geldi: “Reis bunlara 10 gömlek fazla geldi"

Türkiye genelinde çiftçilerin tarım politikalarına karşı düzenlediği eylemler sürerken, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Edirne'de bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı yaşayan çiftçiler, traktörleriyle eylem yaparak hükümetten kuraklık yardımı ve alım fiyatı artışı talep etti. Eylemde kullanılan dövizlerde “Ayçiçeği kurudu, üretici zorda”, “Traktör icrada, çiftçi hapiste, hükümet nerede” ve “Ukrayna'dan Rusya'dan değil, önce Trakya'dan ayçiçek al” gibi ifadeler öne çıktı.

Bu eylemlerin sosyal medyada yayımlanan görüntülerine yanıt olarak Melih Gökçek, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gökçek, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları eleştirdiği paylaşımında, “Erdoğan’dan sonra her şey değişti. 100 bin liralık telefonla açız diye tweet atılıyor, 3 milyonluk traktörle ürünümüz para etmiyor eylemi yapılıyor. Reis bunlara 10 gömlek fazla geldi vesselam” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin tarım politikaları ve kuraklık karşısında yaşadıkları zorlukları dile getiren eylemleri ve Gökçek'in paylaşımı sosyal medyada geniş yankı buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri