Çiftlik Bank'ta istenen cezalar belli oldu

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle birçok kişinin mağdur olmasına yol açan sistemin kurucusu Mehmet Aydın, diğer sanıklarla birlikte Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ediyor.

Aydın, 3 Temmuz 2021'de tutuklanmış ve duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlanmıştır. Diğer sanıklar arasında Fatih Aydın, Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdar Tosun yer alıyor.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya hakkında “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçundan 4.414 kez, “suç örgütü kurma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından ise toplamda 88.302 yıl hapis cezası talep etti. Diğer sanıklar için de değişen oranlarda hapis cezaları istendi.

Duruşmada söz alan Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise, "Suç işlendiği dönemde Türkiye'de bile yoktum. Adli kontrol ile serbest kalma durumumun devam etmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme, Mehmet ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru'nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına hükmetti. Diğer 14 sanık hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Duruşma, sanıkların esasa ilişkin savunma yapmaları için ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri