Cinayeti aklamaya çalışan profesöre soruşturma

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı ayrımcı açıklamalar ve nefret söylemleriyle tepki çeken İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, Sofuoğlu’nun daha önce “Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak” suçundan kınama cezası aldığı hatırlatıldı. Ayrıca, Sofuoğlu hakkında açılan başka bir soruşturmanın hem disiplin hem de ceza soruşturması olarak devam ettiği bildirildi.

Sofuoğlu, 4 Ekim 2024 tarihinde 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilmesi ile ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla da gündeme geldi. SAÜ, bu olayın üniversitede derin bir üzüntü yarattığını belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Sofuoğlu’nun daha önceki açıklamalarında, cinayetlere ilişkin “Katillere en ağır cezalar verilsin mi? Verilsin tabii ki, geç bile kalındı. Ama bu asıl çözüm değil, sivrisineği öldürmektir. Aslolan bataklığı kurutmaktır” ifadelerine yer verdiği kaydedildi. Sofuoğlu, aynı zamanda İkbal ve Ayşenur’un “İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı, katille tanışmayacakları” şeklinde yorumlar yaptı.

Bu açıklamalar, Sofuoğlu hakkında daha önce açılan soruşturmalara ek olarak dördüncü kez soruşturma açılmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri