“Çoğunluk” sergisi Ankaralılarla buluştu

Çoğunluk sergisi bize sosyal medyanın insanlığa yaptıklarına, hissettirdiklerine dair hızlı ve çarpıcı bir özet sunuyor.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Yaptığı yaratıcı işlerle Ankara sokaklarını süsleyen ve son birkaç yıldır da mizahi bir dille elektrik direklerinden kaldırımlara, tahta çitlerden duvarlara kadar karşımıza çıkan Hikmeti Tabiyeci, üçüncü sergisiyle Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde Ankaralılarla buluştu.

Sanatçı, 'Bir Sosyal Medya Depresyonu' ismini verdiği Çoğunluk sergisinde çizimleriyle ve hikayeleştirdiği karakterlerle farklı bir evren yaratırken, sergi salonunun içi kadar 'dışı' da çok ilgi çekti.

‘Ben, Çalışmak ve Hikayelerinizi Beğenmek İçin Yaşıyorum!’ afişiyle duyurulan sergide, günümüzün sıkışmış, sıkıştırılmış insanlığı ile karşılaşıyorsunuz.

Telefonun ekranına bakarak yaşayan ve işe giden insanlar, işe giderken telefonun ekranına bakan insanlar, işten dönerken telefonun ekranına bakan insanlar serginin başrolünde. Çalıştığı şirketin sosyal tesislerinde tatil fırsatı bulabilenlerden, Instagram story’lerinde sürekli tatilde olan arkadaşlarının bu parayı nasıl kazandığını sorgulayanlara, Esenyurt’taki bir kenar mahallede okulu bırakmak zorunda kalmış bir çocuktan, yaşadığı hayat sebebiyle 'görünmez' olup olmadığını sorgulamaya başlayan insana kadar türlü insanlık halleri sergide sizi bekliyor.

Sergi salonun dışındaki 'mezarlık' ise bizim gömdüklerimiz ya da bizi gömen duygulardan yapılmış mezar taşlarıyla doluydu.

Popüler olmayanların, fit olmayanların, çekingen olanların, hiçbir elbiseyi kendine yakıştıramayanların, zengin olmayanların bu sosyal medya düzeninde 'yaşayan ölü' olarak görüldüğü bir düzenin tasviri olarak tanımlanabilecek mezarlık bölümüne de ilgi hayli yoğundu.

Çoğunluk sergisi 17 Aralık’a kadar Ankaralıları Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri