Çorum’da etkili olan sağanak yağış ve rüzgar hayatı felç etti

Çorum’da etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, il genelinde ciddi sorunlara yol açtı. Özellikle Sungurlu ve Bayat ilçelerinde yaşanan olaylar, hayatı adeta durma noktasına getirdi.

Sungurlu ilçesinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına ve ulaşım aksamalarına neden oldu. Demirşeyh, Arifegazili, Hacıosman ve Sarıcalar köylerinde, şiddetli yağış nedeniyle bazı evler ve ahırlar su altında kaldı. Ayrıca, köy yollarının kapanması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar, Alaca-Sungurlu Karayolu'nu da etkiledi ve araç trafiği durdu. Karayolları 73. Şube Şefliği'ne bağlı ekipler, yolun tekrar açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bayat ilçesinde meydana gelen şiddetli rüzgar, çatılara zarar verdi. İshaklı köyünde bir ev ve garajın çatısı, kuvvetli rüzgar nedeniyle hasar gördü. Ekipler, köyde hasar tespit çalışmalarına başladı. İskilip’te ise, heyelan nedeniyle Ikskli-Tosya yolunun 5. kilometresinde kayalar yola düştü. Karayolları ekipleri, yolun temizlenerek tekrar trafiğe açılmasını sağladı.

Çorum’un güney ve batısında etkili olan yağışlarda, Çorum-Ankara Karayolu üzerindeki Koparan mevkiinde metrekareye 50 kilogramın üzerinde yağış düştüğü bildirildi. Yağışların ardından, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Karayolları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sungurlu Belediyesi'ne bağlı ekipler, afet bölgelerinde acil çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, yağışlardan etkilenen bölgelerde hasar tespit ve onarım çalışmalarına devam ederken, bölgede hayatın normale dönmesi için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri