Çorum’un meşhur çorbası, Çatal aşı Çorbası Nasıl Yapılır?

Geleneksel Çorum Çatal aşı Çorbası, Çorum’un merkezinde ve merkeze yakın ilçelerde yapılır. İçerisindeki baharatların çeşitliliği de ayrı bir lezzet katıyor. Çatal aşı Çorbası’nın nasıl yapıldığını biliyor muydunuz?

Geleneksel bir çorba yemeği olan Çatal aşı Çorbası, Çorumun merkezinde ve merkeze yakın ilçelerinde yapılır. Yanında turşu, çökelekli dürüm ve yeşil soğanla ikram edilir. İçerisinde birçok baharat bulunur. Bu çorbanın içerisinde kırmızı toz biber, nane, tuz, reyhan ve karabiber bulunur.

Çorbanın hazırlanışı ise şu şekilde; ilk olarak tencereye yağ konulur. Sonrasında ince ince kesilen soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurmak gerekiyor. Nane ve biber ilave edilir. Tüm bunlar kavrulduktan sonra 3 su bardağı su koyularak kaynamasını beklemeniz gerekiyor. Kaynadıktan sonra mercimek ekleyiniz. 20 dakika kaynadıktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve sonra yarma eklenir.

20 dakika kaynatıldıktan sonra, tuzunu ve diğer baharatlarını da ekleyerek altını kısmak gerekiyor. 10 dakika daha kaynatılıp dinlenmeye aldıktan sonra çorbayı servis edebilirsiniz. Çorumluların severek tükettiği ve sofraların vazgeçilmezi olan bu çorbanın yanında çökelek dürüm ise lezzetini ikiye katlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri