Cuma namazı öncesi gözler Mescid-i Aksa’da

İsrail-Hamas savaşında her gün yeni bir gelişme yaşanmaya devam ediyor. Savaşın ikinci cumasında gözler cuma Namazı için Mescid-i Aksa’da...

HABER MERKEZİ

İsrail güçleri, geçen haftada olduğu gibi bu haftada da Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesinde zorluk çıkardı.

Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler her cuma günü akın ettiği, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya girişlere İsrail güçleri müdahale ediyor. Buna göre, Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirildi.

İsrail ile Hamas arasında devam eden savaş nedeniyle İsrail ablukasında kalan Gazze’de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İsrail’e çok sayıda ülke destek olurken, Amerika Başkanı Biden’in Kogre’de daha önce görüşmemiş bir destek talebinde bulunacağını söylemesi de gündem oldu.

CUMA NAMAZI GERİLİMİ OLUR MU?

Bir yandan saldırıların devam ettiği, hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı bölgede bugün gözler cuma Namazı için Mescid-i Aksa’ya çevrildi.

Geçen hafta savaşın ilk cumasında yaşanan gerilimler tepki çekerken; bugün yaşanacaklar ise endişeyle bekleniyor.

MESCİD-İ AKSA CUMA NAMAZI GERİLİMİNDE SON DAKİKA GELİŞMELERİ...

BOMBALARIN ARASINDA İKİNCİ CUMA NAMAZI KILINDI

Filistinliler, İsrail polisinin müdahalelerine rağmen, savaşın gölgesinde, ikinci cuma namazını kıldı.

TÜRK GAZETECİLERE İSRAİL ASKERİ MÜDAHALESİ

İsrail askerleri, Haber Türk canlı yayın ekibi görüntü almak isterken müdahale etti. Haber Türk muhabiri Mehmet Akif Ersoy ve Haber Türk kameramanı uyarılar üzerine bölgeden uzaklaşırken bir İsrail askerinin copla müdahalesine maruz kaldı. Haber Türk ekibi müdahale sonrası bölgeden uzaklaştı. Olaylar anbean canlı yayından aktarıldı...

YAŞ SINIRI GETİRİLDİ!

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya çıkan tüm yollara barikat koydu. Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçlerince, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif’e girişine izin verilmiyor.

Cuma namazı için Filistinliler’in Mescid-i Aksa’ya akın etmesi beklenirken, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da da artan gerilimle sorunlar yaşanabileceği öngörülüyor.

GEÇEN HAFTA MESCİD-İ AKSA’DAKİ CUMA NAMAZI’NDA NE OLMUŞTU?

İsrail polisi, cuma namazı için 50 yaş altı erkeklere izin vermemiş, kimlik kontrolleri sırasında oluşan kuyrukta da zaman zaman gerilimler yaşanmıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI NE ZAMAN BAŞLADI?

Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 Cumartesi İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ isimli saldırı başlattı. Gazze’den İsrail’e roketler atıldı. Filistinli gruplar düzenledikleri baskınlarla sınır kapılarını ele geçirdi. Silahlı grupların İsrail’e girmesiyle birlikte İsrail de savaş uçakları ve roketlerle Gazze Şeridi’ne saldırdı. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri