Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda: Erdoğan'dan Kur'an tilaveti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yer alan Şehitler Makamı'nı ziyaret ederek anma etkinliklerine katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden sekiz yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu anlamlı günde İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yer alan Şehitler Makamı'nı ziyaret ederek anma etkinliklerine katıldı.

ANMA TÖRENİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelerek burada toplanan kalabalıkla buluştu. Şehitler Makamı'nda düzenlenen törende şehitler için dua edildi ve onların anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Erdoğan, Şehitler Makamı'nda gerçekleşen anma sırasında mikrofonu eline alarak Kur'an Tilaveti okudu.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'na çiçek bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunu vurguladı. "Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz," diyen Erdoğan, milletin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığını bir kez daha hatırlattı.

Erdoğan ''Milletin Zafer Buluşması'' programında açıklamalar yaptı:

"TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

''Rabb'im şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun 15 Temmuz şehitleriyle birlikte vatanımıza, bayrağımıza ve istikbalimize sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.''

"OYUN DİYENLERİ, TİYATRO DİYENLERİ AFFETMEYECEĞİZ"

''15 Temmuz'a 'oyun' diyenleri, utanmadan 'danışıklı dövüş' diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz.

Darbeci alçaklar bu köprüde 34 vatan evladını şehit etti.

Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırlıyoruz.

15 Temmuz bir kahramanlık destanıdır.''

ERDOĞAN ANKARA'DA TÖRENLERE KATILACAK

Şehitler Makamı'ndaki programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya hareket edecek. Başkentte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek anma törenine katılacak olan Erdoğan, burada da şehitler için dualar edecek ve gazilere hitap edecek.

BEŞTEPE'DE 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI

Günün ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenecek olan 15 Temmuz Anma Programı'nda halka seslenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri