Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Antalya Diplomasi Forumu'nda! | ''Türkiye 12 yıldır baskı altında''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın konuşması öncesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, , 2. Antalya Diplomasi Forumu'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, düzensiz göç sorunu, dünyada yaşanan krizler, Türkiye'nin ekonomik durumu gibi gündem maddelerini değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÜNYADA GELİR ADELETSİZLİĞİ ARTIYOR

Erdoğan, uluslararası sistemdeki adaletsizlik, artan gelir uçurumu, savaşlar ve sömürgecilik gibi sorunlara dikkat çekerek, 21. yüzyılın umulan refah ve barış çağına dönüşemediğini ifade etti. Uluslararası düzenin kural temelli olmadığını ve asgari sorumluluklarını dahi yerine getiremediğini vurguladı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki krizlerden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, terörle mücadeledeki kararlılığını ve DEAŞ ile olan mücadelesini ön plana çıkardı. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının maruz kaldığı İslam düşmanlığına da değindi.

Düzensiz göç sorunu, terör tehdidi, iklim değişikliği gibi küresel meselelere de temas eden Erdoğan, Türkiye'nin bu konularda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ve gelecekte de aynı kararlılıkla hareket edeceğini vurguladı.

Ülkenin ekonomik başarılarına da değinen Cumhurbaşkanı, son 21 yılda ekonomide sağlanan büyümeyi, milli gelirdeki artışı ve savunma sanayindeki ilerlemeleri öne çıkardı. Ayrıca, Türkiye'nin diplomatik alandaki etkinliğini ve dünyanın dört bir yanındaki ilişkilerini güçlü bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

HAKAN FİDAN'DAN KENDİNİ YAKAN ASKER AÇIKLAMASI

3. Antalya Diplomasi Forumu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamalar yaptı.

Fidan konuşmasında, Antalya Diplomasi Forumu'nun çoğulculuğu ve gerçek sorunları öne çıkarmasıyla önemli bir marka ve fikir platformu haline gelmesi vurguladı. Diplomatik uzlaşının, krizler döneminde öne çıkarılması gereken unsurlar olduğunu belirtti.

Fidan'ın Gazze'ye ilişkin yaptığı açıklamalarda ise, Batı'nın onurlu insanlarının artık Gazze'deki vahşete kayıtsız kalmadığına dikkat çekti. Küresel vicdanın ateşkes çağrısı yaptığını ve bu durumun hem İslam dünyası, hem de Küresel Güney ile Batı'nın vicdanlı insanları tarafından desteklendiğini ifade etti. Ancak, katliamın faillerinin bu haykırışa karşı kör ve sağır olduğunu vurguladı.

Ayrıca, ABD'de kendini yakan askerin duruşunun sistemin bir kriz işareti olduğunu belirtti. Terörle mücadelede Türkiye'nin kesintisiz destek verdiğini vurguladı ve teröre karşı ortak bir tavır alınmadığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri