Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 Kasım için konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaptığı konuşmada Diyarbakır annelerine selam gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla yaptığı konuşmada kadın hakları ile ilgili önemli vurgular yaptı.

TÜRKİYE İLERİ BİR SEVİYEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her 25 Kasım'da çok sayıda etkinlik yapıldığını, kadın ve erkek her vatandaşın kadına yönelik bilinç sahibi olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda ileri bir seviyeye ulaştığını belirtti.

EN BÜYÜK DEVRİM 6284 SAYILI KANUN

Kadına şiddete yönelik şiddete karşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurulduğunu söyleyen Erdoğan, mücadeleye katılarak kadınların yanında olduklarını söyledi ve bakanlıktaki aile kavramına vurgu yapılarak kadına yönelik yapılan çalışmaların görmezden gelindiğini kaydetti. Aile olmadan sadece birey olarak insanın varlığının eksik kaldığını dile getiren Erdoğan, kadına veya çocuğa yönelik şiddetin olduğu bir ortamın aile kavramına aykırı olduğunu açıkladı.

Kadına şiddete yönelik çok sayıda faaliyetin hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, en büyük devrimin ise 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlemesi' kanunu olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR ANNELERİNE SELAM GÖNDERDİ

Erdoğan, Türkiye'de yaşanan 28 Şubat, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi süreçlerde de en büyük desteği kadınlardan gördüğünü belirterek, eli öpülesi olan kadınların vatan uğruna canını ortaya koyan öğretmenler, şehit anneleri, eşleri ve teröre karşı mücadele eden kadınlar olduğunu vurguladı ve Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri de unutmayarak onlara selam gönderdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri