Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD yolcusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gidiyor. Zirvedeki ortak oturumlarda üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bir araya gelecek olan Erdoğan, ayrıca birçok ikili görüşme gerçekleştirecek.

Zirvenin ilk günü olan 9 Temmuz'da, NATO'nun 75'inci yıl anma programı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu önemli programda yer alacak. 10 Temmuz Çarşamba günü ise Erdoğan, 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak. Aynı günün akşamında liderler ve eşleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da vereceği akşam yemeğinde buluşacaklar.

NATO-UKRAYNA KONSEY TOPLANTISI

Liderler, 11 Temmuz Perşembe günü NATO-Ukrayna Konsey toplantısı için bir araya gelecek. Bu toplantıda, Ukrayna’nın güvenlik durumu ve NATO'nun desteği gibi konular ele alınacak.

İKİLİ GÖRÜŞMELER VE GAZZE MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamın durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması konuları da değerlendirilecek.

SAVUNMA TEDBİRLERİ VE GÜVENLİK KONULARI

NATO’nun bu yılki zirvesinde, ittifak üyeleri güvenlik konusunu ele alacak. Soğuk Savaş'tan bu yana dünyanın en büyük güvenlik sınamalarından geçtiği bu dönemde, üye ülkeler savunma tedbirlerini masaya yatıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda zirvede ele alınan konular ve yapılan görüşmeler hakkında bilgi verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri