Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı: Toplumsal refah, dirençli kent...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mesaisine Ankara'da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda AK Parti'nin beyannamesini açıkladı.

AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" kapsamında düzenlenen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı, 8 başlıktan oluşan ve ana teması 'Gerçek belediyecilik' olan beyanname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanıyor.

Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi açılışında konuşma gerçekleştirdikten sonra beyannamenin açıklanması için kongre merkezine giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Her seçim yeni bir tarihin, yeni bir dönemin, yeni bir sürecin başlangıç noktasıdır. Seçim, demokrasiyle yönetilen ülkelerde en önemli meşruiyet kaynağıdır. Halk, kendini yönetecek isimleri ve kadroları özgürce belirleyemiyorsa orada özgürlükten bahsedilemez.

Geçmişte açık oy, kapalı sayımla seçimler yapılmıştır. Demokrat Parti'nin hükümete geldiği 1950 tarihi, ülkemizin gerçek manada demokrasiye geçtiği tarihtir. Daha önce darbe anayasalarıyla işaret edilen cumhurbaşkanı ilk kez 2014 yılında halk iradesi ile seçilmiştir.

31 Mart'ta bu imtihandan bir kez daha alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. mesele en çok belediye başkanı kazanmak değildir. Ülkemizi dünyada hak ettiği yere ulaştırma çabamızda bize güç verecektir.

Milletimizin emanetini yere düşürmedik, milli irade bayrağını hep yukarıda tuttuk. Bu mücadelenin son örneğini 14 Mayıs seçimlerinde hep birlikte verdik. Allah'ın izniyle 31 Mart'ta alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz.

Biz ülkeye ve millete hizmet yolculumuza 30 yıl önce belediyelerde başlamış bir kadroyuz. İktidara geldikten sonra vatan topraklarının her karşını eserle, hizmetle buluşturduk. Önce 2023 hedeflerimizde, ardından Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla geleceğimizi inşa ettik.

Biz, ülkeye ve millete hizmet yolculuğunda 30 yıl önce belediyelerde başlamış bir kadroyuz. Halka hizmet hakka hizmet anlayışındayız.

"GELMEYENE GİDECEĞİZ"

31 Mart'a kadar gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız. Her eve, her iş yerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimseyi bırakmayacağız. Tarafsızları ikna edeceğiz. Biz kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Her seçimin önemli olduğunu, Türkiye Yüzyılı'nın ilk seçimi 31 Mart'ın önemli olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Seçim günü de sandığı da namusunuz olarak görerek sahiplenmenizi istiyorum.

BEYANNAMEDE 8 BÖLÜM

Seçim beyannamemizin başlığını Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik olarak belirledik.
Beyannamemiz 8 ana başlıktan oluşuyor.

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

AK Parti, her alanda olduğu gibi belediyecilikte de kendi kendiyle yarışmaktadır. Bu beyanname milletimize verdiğimiz sözün belgesi.

"HALKA HİZMET GETİREMEMENİN BAHANESİ OLAMAZ"

Seçim kampanyamızın merkezine gerçek belediyecilik sözümüzü yerleştirdik. Amacımız şehirlerimizi ve oralarda yaşayan insanlarımızı şov belediyeciliğinden kurtarmaktır. ser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin bahanesi olamaz. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir. Bu engellendik diyenler, AK Parti belediyelerinden daha fazla para aldılar, almaya devam ediyorlar. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır. Bunların tek derdi kendi beceriksizlerini örtmektir.

Bakanlıklarımız ve kurumlarımız, şehirlerimizle ilgili projelerini hayata geçirirken sandıktan çıkan sonuçlara bakmıyor. Dün İstanbul'da açılışını yaptığımız metro hattı bu anlayışın en somut örneğidir. İzmir'de açtığımız şehir hastanesi bir başka örnektir.

31 Mart'ta bu gölgeler şehirlerimizin üzerinden çekilecek, insanlarımız gerçek belediyeciliğe kavuşacaktır. Kendi belediye başkanlarımızdan isteğimiz milletten aldıkları güçle gece gündüz çalışmalarıdır. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı aldatmaya kalkmadık. Seçim döneminde verdiğimiz her sözün takipçisi olduk.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olan her şeyin başımızın üzerinde yeri vardır. Türkiye Yüzyılı Şehirleri için gerçek belediyecilik programını da tüm milletimize armağan ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri