Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk topraklarında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10-11 Ekim tarihlerini kapsayan resmi ziyaretleri kapsamında Arnavutluk’a gitti. Ziyaretin ilk durağında, Erdoğan ve beraberindeki heyet, Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı’nda Arnavutluk hükümet yetkilileri tarafından resmi bir törenle karşılandı.

Bu törende, Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani, İçişleri Bakanı Ervin Hoxha gibi üst düzey yetkililer yer aldı.

Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne hareket etti. Ziyarete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve diğer önemli bakanlar da katıldı. Heyet, iki ülke arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alarak, çeşitli alanlardaki işbirliklerinin geliştirilmesi için önemli adımlar atmayı hedefliyor.

''TİRAN NAMAZGAH CAMİİ'NİN AÇILIŞI''

Ziyaret kapsamında en dikkat çeken etkinliklerden biri ise, Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Tiran Namazgah Camii'nin açılışı. Türkiye tarafından finanse edilen ve Balkanların en büyük camisi olma özelliği taşıyan bu yapı, iki ülke arasındaki kültürel ve dini bağları güçlendiren önemli bir simge olacak.

ROTA BELGRAD

Ziyaretin ikinci durağında ise Erdoğan, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a geçecek. Burada Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenecek bir iş forumuna katılacak olan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliklerinin artırılmasına yönelik görüşmeler yapacak. Ayrıca, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri kapsamında çeşitli anlaşmaların imzalanarak ikili ilişkilerin yasal zemininin daha da sağlamlaştırılması bekleniyor.

Ziyaretlerin gündeminde, sadece ikili ilişkiler değil, aynı zamanda Balkanlar’daki gelişmeler ve Orta Doğu’daki güncel meseleler de yer alıyor. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları, Filistin'deki işgal konuları gibi küresel sorunlar üzerine de fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri