Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii'nin açılışında konuştu: "Camilerimize sahip çıkmalıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta inşa edilen ve Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii'nin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, külliye olarak inşa edilen camide 8 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceğini belirterek, bu eserin Türkiye-Arnavutluk arasındaki dostluğu daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti.

Konuşmasında, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere vurgu yapan Erdoğan, deprem felaketleri sırasında Türkiye ve Arnavutluk'un gösterdiği dayanışmanın tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi'ni de hatırlatarak, bu tür projelerin iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da pekiştirdiğini dile getirdi. Erdoğan, Namazgah Camii'nin medeniyet ve kültürel anlamda da büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Camiler mekan birliğini ruh birliğine dönüştüren mabetlerdir" ifadeleriyle camilere sahip çıkılması gerektiğini aktardı.

"İSRAİL DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR"

Erdoğan ayrıca Filistin'e İsrail'in katliamlarının 1 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirterek İsrail'in devlet terörü uyguladığını ve bu terörün karşısında durmanın bir görev olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca katliam politakasının Lübnan'a da sıçradığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri