Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizi savaş uçağı ile tehdit etmeyin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya'da bulunan ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü insanlık dramıyla ilgili olarak Gazze’de akan kan durmalı derken, Türkiye’nin İsrail’e karşı bir borcunun olmadığını da dile getiren Erdoğan, Gazze’ye insani yardım konusunda Almanya ile işbirliği yapabiliriz açıklamasında bulundu.

"ALMANYA İLE İNSANİ YARDIM KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞABİLİRİZ"

Batı ülkelerini de İsrail’e borçlu olanlar rahat konuşamıyorlar diyerek eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze diye bir yer kalmadı yakıp yaktılar dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünyada terör örgütü olarak tanınan Hamas’ı neden terör örgütü olarak görmediği ve İsrail’in var olma hakkını tanıyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Türkiye NATO’da sıradan bir ülke değil, İlk beşin içinde. Hem Rusya ile hem Ukrayna ile görüşüyoruz ve kimin ne dediği ile ilgilenmiyoruz. Tahıl Koridoru sağlamaya çalışıyoruz.İsrail binlerce insanı öldürdü. Ben Müslüman olarak bunlardan rahatsızım siz Hristiyan olarak kiliselerin yıkılmasından rahatsız değil misiniz diye cevapladı. Antisemitizm konusunda dünyada mücadele veren ilk liderlerden biri ben oldum ama İsrail’e tepki koymak lazım.“

"DÜNYADA SAVAŞ UÇAĞI ÜRETEN SADECE ALMANYA MI"

Bir basın mensubunun, “İsrail’le alakalı yaptığınız açıklamalarla Almanya ile ticari ilişkinizi riske ettiğinizi düşünmüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna da sert cevap veren Erdoğan,” Bir basın mensubu olarak bizi savaş uçağı verip vermemekle tehdit etmeyin, dünyada savaş uçağı üreten sadece Almanya mı!” cevabını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri