Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Gençlerimizi internetin karanlık dehlizlerinden kurtaracağız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akademik Yıl Açılış Töreni'nde üniversite eğitim yılı hakkında konuştu. Erdoğan törende KYK burs/kredi ücretlerindeki değişimi de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin eğitimde kat ettiği mesafeyi ve yükseköğretim alanında gerçekleştirilen yenilikleri vurguladı. Milletin evinde düzenlenen törende Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve üniversite camiasına hitap eden Erdoğan, yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, başarılı bilim insanları ve üniversiteleri tebrik etti.

"TÜRKİYE’NİN BİLİMSEL YAYINLARDA İLK 10’A GİRMESİ HEDEFLENİYOR"

Erdoğan, Anadolu coğrafyasının bin yıllık eğitim öğretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin bilim ve ilimde yakaladığı ivmeyi sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, "Bilgiyi üreten merkezler üniversitelerdir ve bu kurumlar, ülkenin ihtiyacı olan fikirlerin üretildiği zeminlerdir. Türkiye, bilimsel yayınlarda dünya sıralamasında 29. sıradan 17. sıraya yükseldi. Kısa vadede hedefimiz, Türk üniversitelerinin dünya genelinde ilk 10’a girmesidir" dedi.

"81 İLDE ÜNİVERSİTE KURDUK, ÖĞRENCİ SAYISINI 7 MİLYONA ÇIKARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak eğitimi her zaman öncelikli alanlar arasında tuttuklarını belirtti. Görevde oldukları süre boyunca 76 olan üniversite sayısını 208’e çıkardıklarını ve her ilde bir üniversite kurduklarını vurgulayan Erdoğan, öğrenci sayısının 2 milyondan 7 milyona ulaştığını açıkladı. Erdoğan, "Yükseköğretim bütçesini 2,4 milyar liradan 341 milyar liraya çıkardık. Yüksek öğretimde okullaşma oranı yüzde 15’ten yüzde 50’ye yükseldi. Öğretim elemanı sayımız 185 bine ulaştı ve OECD ülkeleri arasında 8. sıraya yükseldik" dedi.

TEKNOFEST'İN BAŞARILARI VE GENÇLERE DUYULAN GÜVEN

Teknofest ile gençlerin bilim ve teknoloji alanında büyük başarılara imza attığını ifade eden Erdoğan, gençlerin Türkiye’nin geleceği için umut kaynağı olduğunu dile getirdi. "Gençlerimizin ufku, azmi ve kararlılığına bir kez daha şahit olduk. Onların başarılarıyla ülkemiz her geçen gün daha ileriye gidecek," diyerek, Türkiye'nin bilimde ve teknolojide yükselen genç nesline olan inancını yineledi.

"HAYATLARININ BAHARINDA KATLEDİLEN GENÇLERİMİZİN VEBALİ HEPİMİZİN ÜZERİNDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden iki genç kızın ailelerine baş sağlığı dileyerek, gençlerin sosyal medya, dijital mecralar ve toplumu tehdit eden diğer tehlikeler karşısında korunması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Gençlerimizin karanlık dehlizlerde yitip gitmesine seyirci kalamayız. Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlılığına, sapkın akımlara ve suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir" ifadelerini kullandı.

Bu tür trajedilerin önüne geçilmesi için gereken adımların atılmaması halinde, Türkiye'nin de Batılı ülkelerdeki sosyal sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini belirten Erdoğan, "Milli ve manevi değerlerimiz bu mücadelede en büyük destekçimiz olacak. Üniversitelerimizin bu süreçte daha fazla sorumluluk alması gerekiyor ve sizlerden ciddi manada destek bekliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri