Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da deprem konutlarının teslim töreninde konuştu. Burada hitap eden Erdoğan, "85 milyon, Türk, Kürt, Arap demeden hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri hedefine ulaşamayacak. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreninde hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son seçimlerdeki kararlılığımız, bugün burada, kardeşlik ve barış şehri Hatay’da önemli bir törenle kendini gösteriyor. Hatay’ı alın dedik, siz de aldınız. Şimdi Hatay, gerçek belediyecilikle tanıştı." dedi.

"Hataylı kardeşlerimiz, depremin yaralarını sararken, bazıları koltuk kapma oyunlarıyla meşguldü. Hatay, gündelik siyasetin kurbanı olmuştu.Ancak Cumhur İttifakı olarak, tek gündemimiz olan hizmetle karşınıza çıktık." diyen Erdoğan, "Burası yeniden ayağa kalkacak. Hatay halkı, beklentilerimizi boşa çıkarmadı ve şehrimiz emin ellere teslim edildi. Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik vizyonuna inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim, Hataylı kardeşlerimizden razı olsun. 31 Mart akşamı, seçim yarışı sona erdi; şimdi Hatay’a hizmet yarışı başlıyor." ifadelerini kullandı.

"SİZLERE AŞKLA HİZMET EDECEĞİZ"

Önemli olan, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması ve halkın dayanışması olduğunu söyleyen Erdoğan, H"atay, belediyecilik hizmetlerinde parmakla gösterilecek bir şehir olacak. Hataylı kardeşlerimize eşit bir şekilde hizmet götüreceğiz; ayrımcılık asla söz konusu değil. Asıl olan milletimizin hayır duasını almaktır. Sizlere aşkla hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.

"HATAY İÇİN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine teksif etmiş durumdayız. Bügün 11 ilimizi dünyanın en büyük inşaat şantiyesine dönüştürdük. Birileri tam olarak anlamasa da Türkiye hakiki anlamda 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadı; bu felaket, dünyanın 90 ülkesinden daha geniş bir alanı etkiledi. 350 bin 430 konutun ihalesini gerçekleştirdik ve bunlardan 101 bin 254 tanesini teslim ettik. Hatay için daha yapacak çok işimiz var." dedi.

"Biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız." diyen Erdoğan, "Şehirlerimiz ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Hatay’a yapılan yardımlar 36 milyar 150 milyonu aştı.Yeniden ayağa kalkana kadar buradan asla ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE DİYORUZ"

Alt ve üst yapısı ile bu kadar çalışmayı yapmak her babayiğitin harcı olmadığını iddia eden Erdoğan, "Bütün bu çalışmalar organizasyon yapımızı gösteriyor. Şehirleri ayağa kaldırma irademizi gösteriyor. Büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. İddialarımızın hiçbirinden vaz geçmeyeceğiz." diye konuştu.

"85 MİLYON KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör baronları, emperyalizmin uşakları hiçbiri Türkiye Yüzyılı ülkümüzde aramıza giremez. Türkiye çok büyük devlettir. Biz 2 bin 200 yılı aşan hafıza ile değerlendiriyoruz. Bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Terörün olmadığı Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Tük, Kürt, Arap demeden 85 milyon kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar. Kardeşliğimizi bozamayacaklar."

"KOMŞUMUZ İRAN HÜKÜMETİNE GEÇMİŞ OLSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail saldırısından dolayı İran'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, "İran hükümetine geçmiş olsun diyorum. İsrail bölgesel savaşın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail bu kafa ile bir yere varamayacak. Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz."dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri