Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etti: 'Sağlıkta yapay zeka'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni’ne gönderdiği video mesajla katıldı. Erdoğan ''Türk Cumhuriyetlerindeki kardeşlerimiz'' diyerek birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesaj ile açıklamalar yaptığı törende 6 Şubat depremleri sonrasında Türk Cumhuriyetleri devletlerinin dayanışma tutumuna değindi.

Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni’ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''6 Şubat depremleri sonrasında sergilediği dayanışmasını asla unutmadık, unutmayacağız. Aramızdaki kardeşlik ruhunu sağlam tuttukça çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum'' ifadeleriyle birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Türk dünyası olarak iş birliğinin her alanda gelişmeye devam ettiğini aktaran Erdoğan, ''Türk dünyası olarak iş birliğimizi sağlıktan savunmaya, eğitimden enerjiye uzanan geniş bir alanda sürekli geliştiriyoruz'' dedi.

SAĞLIKTA YAPAY ZEKA

Erdoğan, 9'uncusu düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda sağlık alanındaki iş birliği potansiyelinden bahsederek, ''Giderek büyüyen ve 2030 yılında 1.5 trilyon dolarlık pazara erişeceği anlaşılan yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir. Sağlıkta yapay zeka teması altında yapılacak sunum ve tartışmaların hepimizin ufkunu açacağı muhakkaktır.'' açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Nobel ödüllü bilim adamı Profesör Doktor Aziz Sancar'ın adına ithaf edilen ödülü hatırlatarak, ''Kurultay ile eş zamanlı olarak her yıl sağlık alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren bilim insanlarımızı ödüllendiriyoruz. Nobel ödüllü bilim adamımız Profesör Doktor Aziz Sancar'ın ismine ithaf edilerek verilen ödül sahiplerini canı gönülden tebrik ediyorum.'' diye seslendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri