Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, dezenformasyon faaliyetlerine hız verdi

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na videomesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşlediği savaş ve insanlık suçlarını örtmek için İsrail, gerçeklerin çarpıtılması ve propaganda başta olmak üzere her yolu kullanmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, Gazze'de yaşanan vahşetin altını çizerek, İsrail'in batılı güçlerin desteğiyle acımasızca hareket ettiğini ve bu süreçte binlerce Filistinlinin şehit olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in medya mensuplarını da hedef aldığını vurgulayan Erdoğan, "Özgür basının sesini kesmek amacıyla İsrail’in katlettiği medya mensubu sayısı da 100’ün üzerindedir. Özgür basının sesini kesmek amacıyla. İsrail'in katlettiği medya mensubu sayısı da yüzün üzerindedir. İsrail'in yıldırma, korkutma, susturma politikalarına rağmen gazeteciler her türlü riski göze alarak Gazze halkına ve hakikate karşı görevlerini yerine getirmektedir. Filistinli mazlumların sesi, soluğu olan tüm cesur gazetecileri selamlıyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

İsrail'in dezenformasyon faaliyetlerine dikkat çeken Erdoğan, İslam ülkelerinin yalanın hakikati perdelemesinin önüne geçmek için sorumluluklarının olduğunu vurguladı. Filistinli kardeşlerin yaşadığı zulmün kayıt altına alınması ve duyurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'nın bu yönde önemli bir adım olacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşlediği savaş ve insanlık suçlarını örtmek için İsrail, gerçeklerin çarpıtılması ve propaganda başta olmak üzere her yolu kullanmaktadır. Yaptıkları tarafgir haberlerle batılı medya organları İsrail'in propaganda makinesinin işlemesine katkı sunmuşlardır. Bu tablo karşısında İslam ülkeleri olarak sorumluluklarımızdan biri de yalanın hakikati perdelemesinin önüne geçmektir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri