Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticareti tamamen durdurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Dünya İslam Bilginleri İstişare Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın farklı bölgelerinden gelen alimleri ve kanaat önderlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığını seçkin bir heyetle bu önemli toplantıyı düzenlediği için tebrik etti. Ayrıca, verecekleri katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Anneler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, dünya genelinde annelerin sevdikleriyle mutlu bir gün geçirdiğini ancak Filistinli annelerin yüreklerinin acıyla yandığını belirtti. Bu vesileyle, kaybettikleri evlatları için dualarını iletti ve Afganistan'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Erdoğan, böyle bir zamanda İslam coğrafyasının değerli temsilcilerinin bir araya gelmesinin Filistinli kardeşlere ve mazlumlara cesaret vereceğini vurgulayarak, katılımcıların sadece insanlık ve kardeşlik görevini yerine getirmediğini, aynı zamanda Filistinli mazlumların yalnız olmadığını tüm dünyaya haykırdığını ifade etti. Bu toplantının Gazze ve Filistin için kıyama kalkan tüm alimler için önemine değinerek, başarılı geçmesini ve tüm Müslümanlar ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim, Müslümanlar olarak bir defa şunu görmemiz lazım. İsrail, Filistin topraklarına ilk kez saldırmıyor. İsrail, Filistin halkına yönelik ilk kez soykırım uygulamıyor. 1948 yılından beri neredeyse her gün, her an, İsrail saldırılarına şahit oluyoruz. Bundan 76 yıl önce başlayan işgal ve katliam politikası o günden bugüne sürekli artarak devam etti. Siyonist yayılmacılık, Filistin halkının topraklarını gasbetmeyi, gerekirse bunun için masum kanı akıtmayı kendine hak görüyor. Vadedilmiş topraklar hayali, bunların gözünü adeta kör etmiş durumda. Bu amaca ulaşmak için İsrail yönetimi, hiçbir kural, sınır, ahlak tanımıyor. Uluslararası hukuka bağlı bir devlet gibi değil de eli kanlı bir terör örgütü gibi hareket edenlerden insanlık bekleyemeyiz. Artık bir gerçeği kabullenmemiz gerekiyor, siyonistler ve işbirlikçileri, katliamcı ideolojileri neyi emrediyorsa bugüne kadar hep onu yaptılar, yapmaya da devam edecekler. " diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri