Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' programında önemli açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün yol haritasını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul' programına katılarak burada kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

350 BİN KONUTUN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞECEK

Erdoğan konuşmasına başlarken, Irak'ın kuzeyindeki saldırılarda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, bölücü teröristlere karşı verilen mücadelede Mehmetçiklerin başarılı olduğunu belirtti ve Pençe Harekatı bölgesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İstanbul'u depreme hazırlamak için önemli hazırlıklar yapıldığını söyleyen Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili özgün bir proje olan 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında toplamda 350 bin konutun kentsel dönüşümü gerçekleşeceğini de bildirdi. Ayrıca, bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm başvurusu yapıldığını ifade etti.

TOPLAMDA 1,5 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANACAK

Erdoğan, İstanbul'da başlatılan kampanya kapsamında her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon liralık destek sağlanacağını açıkladı. Bu destek, 100 bin lira kira desteği, 800 bin lira hibe ve 700 bin lira uygun kredi şeklinde olacak ve kredilerin ödemeleri, evler tamamlandıktan sonra başlayacak, ilk yıl faizsiz olarak tahsil edilecek.

Ayrıca, depremlerin Türk ekonomisine olan maliyetini 104 milyar doların üzerinde olduğunu belirten Erdoğan, her deprem sonrasında toparlanma sürecinde maddi ve manevi çabalar harcandığını ekledi.

VATANDAŞIN EVİNE EL KONULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

İstanbul genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerine toplamda 128 milyar lira kaynak kullandıklarını belirten Erdoğan, Bağcılar'da 371, Gaziosmanpaşa'da 1096 ve Tuzla'da 3 farklı noktada 1570 olmak üzere toplam 3 bin 37 konutun temellerini attıklarını açıkladı. Ayrıca, belirlenen rezerv alanlara 400 bin konut inşa ederek dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili muhalefetin ortaya attığı iddiaların safsata ve bühtan olduğunu vurgulayarak, kanunla vatandaşın evine el konulması veya mülkiyet hakkının ihlal edilmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri