Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuştu: "Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışması engellenemez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de saat 15.50'de toplandı. 3 saatten fazla süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Üç haftalık bir aranın ardından gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi Filistin oldu.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle kültürel miras çalışmalarına vurgu yaptı. Erdoğan, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla son 22 yılda yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını tamamladık" dedi. Yıldız Sarayı'nın restorasyonuna dikkat çeken Erdoğan, "Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık eden ve bir dönem kumarhane olarak kullanılan bu önemli mirası 19 Temmuz'da halkımıza açtık. Şimdiye kadar 100.000 insanımızın ziyaret ettiği bu önemli kültürel mirası özellikle gençlerimizin gezip görmesini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, ayrıca Edirne Sarayı’nın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu güzide eseri de kısa sürede ülkemize kazandıracağız" ifadesini kullandı.

Ekonomik yatırımlar konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yatırımlar için sahip olduğu avantajları güçlendireceklerini açıkladı. HİT 30 programı çerçevesinde, vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan toplam 30 milyar dolarlık kaynağın yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendirileceğini belirtti. Bu programın sektörde büyük bir heyecan yarattığını ifade eden Erdoğan, "Hükümetimiz üretenin, çalışanın ve istihdam sağlığının daima yanındadır" şeklinde çağrıda bulundu.

DİLEKÇE ADALET DİVANI'NA SUNULACAK

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından Gazze'de yeni bir sınır açıldığını belirtti ve "Netanyahu yönetimi katliamdan vazgeçmiyor, ateşkese yanaşmıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik dilekçesi sunacağını ve Meclis hukuk heyetinin dilekçeyi 7 Ağustos'ta Adalet Divanı'na teslim edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri