Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen görüşmeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Görüşme öncesinde Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek, uluslararası toplumun KKTC ile siyasi ilişkiler kurmasının önemine vurgu yaptı. Üstel, bu ilişkilerin, KKTC'nin uluslararası arenada daha güçlü bir konumda yer almasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kabulde, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı iş birliğinin artırılması konuları ele alındı. Erdoğan ve Üstel’in, KKTC’nin kalkınması ve siyasi durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi. Bu buluşma, Türkiye ve KKTC arasındaki stratejik iş birliğinin daha da derinleşeceğine işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri