Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşme sonrasında yapılan değerlendirmede, Türkiye ve Kuveyt arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde gerçekleşen ziyaret sırasında ekonomik ve ticari ilişkilerin ayrıntılı biçimde ele alındığı belirtildi.
Savunma sanayisinden Kalkınma Yolu Projesi'ne kadar birçok alanda atılan adımların değerlendirildiği görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolar seviyesine çıkarmak için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.
Görüşme kapsamında, Türkiye ve Kuveyt arasındaki Karma Ekonomik Komisyon Mekanizması'nın yeniden işlerlik kazandırılması gerekliliği vurgulanırken, karşılıklı yatırımları ve ticareti teşvik etmenin her iki ülkenin de yararına olduğu ifade edildi.
Ayrıca, diplomasi, sağlık, kültür, turizm ve eğitim alanlarında iki ülkenin ortak işbirliği üzerine de değerlendirmeler yapıldı.
Erdoğan, Kuveyt'in egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine Türkiye'nin verdiği desteğin devam edeceğini ve her düzeyde temasların sıkı bir şekilde sürdürüleceğini vurguladı.
Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi ise İsrail'in Gazze'de masum Filistin halkına yönelik saldırıları oldu. Erdoğan, Kuveyt'in bu zulme karşı takındığı tutumun önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin kalıcı barışın tesisi için çaba gösterdiğini ve İslam dünyasının birlik içinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin kurulması için çalışması gerektiğini belirtti.
Görüşmeler sonrasında Kuveyt Emiri es-Sabah'a Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı takdim edilirken, iki ülke arasında 6 mutabakat zaptı imzalandı. Bu anlaşmalar arasında, çeşitli alanlarda iş birliğini güçlendiren protokoller yer aldı.
Görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer ilgili yetkililer de katıldı.