Cumhurbaşkanı Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni'nde konuştu: '5 kıtada 79 ülkeye ihraç!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıları selamladı ve Kütahya'da üretilen seramiklerin 5 kıtada 79 ülkeye ihraç edildiğini vurguladı. Değeri 140 milyon avro olan iki yeni fabrikanın hizmete açılmasının, ihracatta yeni bir ivme anlamına geldiğini ifade etti.

Erdoğan, fabrikaların çatılarına kurulan ve tamamı üretimde kullanılan 25 megawatt gücündeki güneş enerjisi santrallerinin, yenilenebilir enerji alanında örnek teşkil ettiğini belirtti. Türkiye'nin, yatırım, istihdam ve cari fazla yoluyla büyümesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, makro dengeyle ilgili sorunları belirli alanlarda büyüyerek çözeceklerini dile getirdi.

Savunma sanayiden seramik alanına kadar ülkemizi dünyanın önde gelen tedarikçileri arasına çıkaracaklarını ifade eden Erdoğan, Kütahya'daki bu ivmenin, Türkiye'nin Türkiye Yüzyılı'na hazırlanışının bir işareti olduğunu belirtti.

Siyasi ve ekonomik gecikmeler yaşanmasaydı bugün farklı bir yerde olunabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, 2023 hedeflerini açıkladıklarında alay edenlerin olduğunu ancak bu hedeflerin önemli bir kısmını hayata geçirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin, sağlam ekonomi, adalet ve özgürlük, huzur ve güvenlik başlıkları altında milletine sunduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna değinen Erdoğan, millete verdikleri her sözün takipçisi olduklarını ve sağladıkları kazanımların büyüklüğünün inkar edilemeyeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri