Cumhurbaşkanı Erdoğan: THY, ekonomiye 56 milyar dolar katkı sağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Zirvesi için yayımladığı video mesajında, THY'nin Türkiye ekonomisine olan katkılarına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, 2023 yılı rakamlarına göre THY, ülkemize 56 milyar dolarlık bir katkı sağlamış ve yaklaşık 16 milyar dolarlık hizmet ihracatı yaparak sektörde lider konumunu perçinledi.

Erdoğan, Türkiye'nin en değerli markası olan Türk Hava Yolları'nın dünya genelinde en fazla ülkeye uçan havayolu olduğunu belirtti. Ayrıca, havacılık sektöründeki başarı çıtasının giderek yükseldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, Türk Hava Yolları'nın dünya turizminin parlayan yıldızı olduğunu ve Antalya'nın da bu başarıdan güçlü bir şekilde pay aldığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın son haftalarında duyurulan 350 uçaklık siparişi "gelecek vizyonumuzun anlamlı bir yansıması" olarak değerlendiren Erdoğan, Türk Hava Yolları ailesini tebrik ederek, "Bayrağımızı göklerde daha yükseklerde dalgalandırmak için çalışan Türk Hava Yolları ailesini bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Semalarınız açık olsun diyorum." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri