Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İran İş Forumu sonrası konuştu: "Zafer, Filistin'in olacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ankara'daki diplomatik ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-İran İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, Reisi ile yapılan forumun ardından açıklamalarda bulundu.

Bu önemli etkinlikte iki lider, Türkiye ve İran arasındaki çok boyutlu ilişkileri ele alarak bölgesel iş birliği ve ekonomik potansiyel konularında görüş alışverişinde bulundu.

Forumun ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun düzenlenmesine öncülük eden ve katkıda bulunan tüm kurumları tebrik ederek, Türkiye ve İran'ın komşu ve kardeş ülkeler olarak yaklaşık 170 milyon nüfusa sahip muazzam kaynaklara sahip olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki köklü ilişkilerin ve potansiyelin, iktisadi ve ticari alanlarda geliştirilmesi için büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Erdoğan, Sayın Reisi ile gerçekleştirdikleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerde iş birliğini güçlendirme iradelerini teyit ettiklerini ifade etti. Bölgesel sahiplenme ve iş birliğinin, güvenlik, istikrar ve refahın sağlanmasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye ve İran'ın iki büyük bölgesel güç olarak ekonomik işbirliğini artırmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, geçmişte ortaya konulan 30 milyar dolarlık hedefe ulaşma kararlılığının devam ettiğini ve Türkiye'nin İran'a yönelik tek taraflı yaptırımları tasvip etmediğini vurguladı. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, mevcut zorluklara rağmen devam ettiğini ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıdan önce yapılan basın açıklamasında da vurgulanan Gazze’deki İsrail katliamı ve teröre karşı ortak çalışma konularını yeniden gündeme getiren Erdoğan, Reisi’ye de teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri