Erdoğan tartışmaya nokta koydu: "Anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışma yoktur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''İnşaat sektöründe her adımımıza israf yaftası yapılarak, başarılar itibarsızlaştırılmaya çalışıldı''' ifadelerini kullandı. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Bizim açımızdan anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili bir tartışma yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde inşaat sektörü ile ilgili önemli konulara değindi.

Erdoğan ''İnşaat alanındaki her hamle 250'den fazla alt sektörü etkiliyor'' ifadeleriyle müteahhitlere seslenerek, ''Sizlerin başarıları Türkiye'nin başarısıdır'' dedi. Erdoğan inşaat sektörünün ekonomiye katkısının önemini belirterek, iktidarı 'yol yaptı' minvalinde eleştirenlere yanıt verdi.

''BİRAZ EKONOMİ BİLSELER...''

Erdoğan, ''İnşaat sektöründe her adımımıza israf yaftası yapılarak, başarılar itibarsızlaştırılmaya çalışıldı'' açıklamasını yaparak devam etti:

''Bugüne kadar inşaat sektörünün gelişmesine yönelik her adımımız israf yaftası vuruldu. Müteahhitlik firmalarımızın yurt dışında yazdığı başarı görmezden gelindi.

Her alanda yapılan devasa işlerle ilgili tek bir takdir cümlesi kurulmadı. Biraz ekonomi bilseler inşaat sektörünün ne kadar kritik bir konu olduğunu anlayabilirlerdi. Sadece ülkemizde 6 milyon insan dolaylı ve doğrudan bu sektörden geçimini sağlıyor.

52 yıllık sürede firmalarımız 137 ülkede 515 milyar dolar değerinde 12 bin 777 proje üstlendi. 2012-2013-2021 yıllarında 30-32 milyarlık proje tutarlarıyla bu alanda rekor kırdık. 2000'li yılların başında ortalama proje bedeli ortalama 20 milyon dolar iken 2020 başında bu rakam 60 milyon dolar dolaylarına çıktı. Sektörün geleceğiyle ilgili tahminler bu noktada umutlarımızı artırıyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri