Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz açıklaması: "Modern zaman haşhaşilerini affetmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün, milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı kuru elleriyle yazdığı direniş destanının 8. yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz kıyamının 8. senesinde, bu gazi mekanda ve 81 vilayetimizin tamamında birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz."

"Bu aziz milletin bir ferdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, karşımdaki bu muhteşem kardeşlik tablosundan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyor, bu muazzam birlik ve beraberlik için, dosta güven, düşmana korku veren bu dik duruşunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

"Rabbimiz, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz” buyuruyor. Manevi bakımdan böyle şerefli bir makama ulaşmak, şehadetle müşerref olmak dünyada her kula nasip olmaz. 15 Temmuz gecesi darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252 şehidimiz bu müjdeye mazhar oldu ve şehitlikle şereflendi. Şehitlerimizin yanı sıra 2.740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu. Rabbim, peygamberlikten sonra en yüce mertebe olduğu bildirilen kahramanların hepsinden razı olsun diyorum. Aynı şekilde her biri birer fedakarlık ve cesaret timsali olan gazilerimize de Mevla'dan hayırlı, sağlıklı ve bereketli ömürler diliyorum."

"O gece, televizyonlardan yaptığımız çağrıya icabet ederek sokaklara, meydanlara, havalimanlarına akın eden, uçakların, helikopterlerin karşısına korkusuzca dikilen, kurşunlara karşı göğsünü siper eden, ellerinde bayraklarıyla bir istiklal şöleni yazan tüm kardeşlerime, şahsım ve milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hainlerin başarısız, milli iradenin muzaffer olması için tüm kalpleriyle dua eden yurt dışındaki vatandaşlarımıza ve gönül coğrafyamızdaki milyonlarca Türkiye sevdalısı kardeşimize de buradan ayrıca teşekkür ediyorum."

"MODERN DÖNEM HAŞHAŞİLERİNİ AFFETMEYECEĞİZ"

"15 Temmuz gecesi darbeciler karşısında canlarını ortaya koyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet teşkilatımızın ve Milli İstihbarat Teşkilatımızın şerefli mensuplarına teşekkürlerimi iletiyorum. Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak. Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir. Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır."

"FETÖ'cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, son darbeci de yargıya hesap verene kadar, inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz. 1960'tan beri ülkemizde yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa, aynı 'üst akıl' 15 Temmuz ihanetinde de tüm unsurlarıyla devredeydi."

Erdoğan, konuşmasının sonunda, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine olan inancını vurgulayarak, 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise şükranlarını iletti.

15 Temmuz sonrası tecrübelerden ders alacaklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin çekim merkezi haline geleceğini aktardı ve 15 Temmuz'a 'Kontrollü darbe, tiyatro' diyenlere tepki göstererek milletin zaferinin küçümsenmesine müsaade etmeyeceklerini aktardı.

"YURT DIŞINDAKİ ŞARLATANDAN EMİR ALARAK PİS ELLERİNİ VATANIMIZA UZATAN FETÖ'CÜ ALÇAKLAR..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'cü hainlerin ülkeye, millete ve hükümete kast ettiklerini vurguladı. Erdoğan, "Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak," dedi.

Ayrıca, "Kimse kusura bakmasın, adı, sanı, unvanı ne olursa olsun her kim 15 Temmuz'a laf söylüyorsa, hedefi millettir, demokrasidir, milletin sarsılmaz iradesidir," ifadelerini kullandı. Erdoğan, 15 Temmuz ruhunun tıpkı Çanakkale ruhu gibi yüzyıllarca süreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri