Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçileri sevindiren açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçiler Günü vesilesiyle gerçekleştirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında bugün Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

Erdoğan, çiftçilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Elindeki imkanlarla darbecilere karşı koyan çiftçilerimizin fedakârlığını hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Erdoğan, çiftçilere ve toprağı işleyen kardeşlerine kalbi duygularıyla selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Aynı zamanda Türk tiyatrosunun usta ismi Ayten Gökçer'i rahmetle andı ve sanat camiasına baş sağlığı diledi.

Çiftçilerin demokrasiye verdiği katkıları vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde çiftçilerin cesaretini ve vatanperverliğini övdü. Bankamatik kuyruklarına koşanların aksine, çiftçilerin darbecilere karşı mahsulleri ateşe vererek direndiğini hatırlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin vesayetin her türlüsünden kurtarıldığını ifade ederek, ekonomi, tarım ve ihracat alanlarında ülkenin büyük başarılar elde ettiğini belirtti.

Toprağın önemine vurgu yapan Erdoğan, insanın sadık yarisi olarak toprağı nitelendirdi ve toprağın olmadığı bir dünyada yaşamanın ve öldükten sonra mezar bulmanın imkansız olduğunu dile getirdi. Bu nedenle toprağa verilen değerin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Son 21 yılda çiftçilere hak ettikleri önemin verilmeye çalışıldığını ve sorunlara kalıcı ve modern çözümler arandığını belirten Erdoğan, 2024 yılından bu yana çiftçilere 45 milyar lira ödeme yapıldığını da dile getirdi.

Tarım sektörünün önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tarımsal üretimdeki başarılarına dikkat çekerek, tarımın bittiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Tarım sektörünün Türkiye için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, çiftçilerin emeğine saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin tarımsal gayrisafi yurtiçi hasıla ve ihracat rakamlarındaki artışları paylaşan Erdoğan, Türkiye'nin dünya genelinde tarım ürünleri üretiminde önde gelen ülkelerden biri olduğunu dile getirdi. Fındık, incir, kiraz ve kayısı gibi ürünlerde dünya birinciliğine sahip olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Erdoğan, hayvancılığın da tarım sektörü için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, suni fiyat artışlarının piyasa şartları ile izah edilemeyeceğini ve fırsatçılık yapıldığını ifade etti. Fiyat manipülasyonlarına karşı mücadele edeceklerini ve hayvancılıkta genç ve kadın üreticilere ek destek sağlayacaklarını duyurdu. Ayrıca, hayvan hastalıkları ile mücadelede yeni tedbirler alacaklarını belirtti.

Organize tarım bölgelerinin kurulmasıyla tarımın daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesinin hedeflendiğini açıklayan Erdoğan, coğrafi işaret tescili yapılan tarım ve gıda ürünlerinin sayısının arttığını da paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri