Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, EURO 2024 dönüşü önemli Esed açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Almanya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye ile normalleşme konusunda dikkat çeken ifadelerde bulundu. Erdoğan, "Suriye ile düşman değildik, ailecek görüşüyorduk. Esad adım atarsa biz de adım atarız, Esad'ı her an davet edebiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e bir davet yapacaklarını belirterek, "Bu davetle Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir," dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerini düzeltme konusunda istekli olduğunu ve bu adımın iki ülke arasındaki ilişkileri eski haline getirmeyi amaçladığını vurguladı.

GAZZE'DEKİ GELİŞMELER VE İSRAİL-HİZBULLAH GERİLİMİ

Erdoğan, Gazze'deki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Gazze konusunda iki üç gündür ciddi manada olumlu bazı gelişmeler var. MOSSAD'ın Doha'da Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde daimi ateşkesi öngören bazı olumlu adımlar atıldı. Ama bütün mesele Netanyahu'nun tavırları," dedi. İsrail'in insanlık dışı saldırılarını sonlandırması gerektiğini belirten Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail'e yönelik baskılarını artırması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM

Erdoğan, İran'da Türk kökenli Mesut Pezeşkiyan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye-İran ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesini beklediğini söyledi. "Mesut Pezeşkiyan Azeri kökenli bir Türk. Bundan sonraki süreçte Türkiye-İran ilişkileri inşallah daha iyi olacaktır," dedi. İran'ın Türkiye için tarihi ve kültürel bağlara sahip önemli bir komşu olduğunu belirten Erdoğan, yeni dönemde ilişkilerin artan bir tempoda gelişmesini beklediklerini ifade etti.

İNGİLTERE'DEKİ SEÇİM SONUÇLARI VE TÜRKİYE-İNGİLTERE İLİŞKİLERİ

İngiltere'deki seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, Muhafazakar Parti'nin büyük bir hezimet yaşadığını ve İşçi Partisi'nin önemli bir zafer kazandığını belirtti. Yeni dönemde Türkiye-İngiltere ilişkilerinin nasıl şekilleneceğini görmek için İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ı tebrik edeceğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye ile İngiltere ikili ilişkileri son derece köklüdür. Yeni dönemde de müttefikimiz İngiltere ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz," dedi.

KAYSERİ'DEKİ SURİYE PROVOKASYONLARI

Erdoğan, Kayseri'de yaşanan provokatif olaylar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. "Muhakkak ortada bir mikser var. Bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil. Türkiye'nin gücü sayesinde bu tür provokasyonlara gereken tokadı anında attık ve atmaya devam edeceğiz," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri