Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye dönük diplomatik görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de kalıcı barışın sağlanması için yaptığı diplomatik görüşmeleri sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de kalıcı barışın sağlanması için yaptığı diplomatik görüşmeleri sürdürüyor. Erdoğan son olarak ateşkesi reddeden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile görüşmüştü. Biden tarafından aranan Erdoğan ABD Lideri ile 1 saate yakın görüşmüş ve Gazze’deki insanlık dramının durdurulması çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme esnasında, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanması çabaları, Türkiye'nin Filistinlilere insani yardım ulaştırma gayretleri ve barışı temin etme amacıyla atılan adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında, İsrail'in derhal durdurulması gerektiğini ve kalıcı bir ateşkes için atılan adımların kararlılıkla devam ettirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca, bölgede barışın sağlanması için İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'nin ortak zirvesinde alınan kararların titizlikle hayata geçirilmesi gerektiğine ve uluslararası toplumun Filistin'e destek amacıyla atılacak adımların birlik içinde devam ettirilmesinin gerektiğine vurgu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri