Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası açıklama: Türkiye, NATO için vazgeçilmezdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, sonrası kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Aşure Günü'nü kutlayarak başladı. Erdoğan, Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılımını değerlendirerek, ülke ekonomisine katkı sağlayacak her türlü yatırıma kapılarının açık olduğunu belirtti.

UEFA'YA MERİH DEMİRAL TEPKİSİ

Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral kararı için bir kez daha tepki gösterdi ve A Milli Futbol Takımı ile teknik ekibe yaşattıkları gurur için teşekkür etti.

"TÜRKİYE NATO İÇİN VAZGEÇİLMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin vazgeçilmez bir rol oynadığını vurguladı. NATO müttefiklerinin teröre destek vermesinin ittifak ruhuna aykırı olduğunu söyleyerek, PKK'ya DEAŞ'la mücadele kisvesi altında silah gönderilmesi nedeniyle NATO'ya tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının direnişine vurgu yaparak Filistin'in yanında olduklarını yineledi ve "Filistin'de garantörlüğe hazırız" dedi. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin dar kalıplara sığmayacağını belirterek "Doğuya da batıya da sırtımızı dönemeyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Adayı Donald Trump'a suikast girişimi sebebiyle geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Enflasyonla ilgili de önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız; ekonomimizi, enflasyonu tekrar körükleyecek bir kısırdöngüye sokmadan vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak yükseltmektir." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri