Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim miting programlarına ara vererek önemli Kabine toplantısına başkanlık yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde toplanan kabine sonrası Erdoğan, kabinede alınan kararları kamuoyuna duyurdu.

Erdoğan, bir önceki kabine toplantısından bugüne kadar yapılan çalışmalardan bahsetti ve vatandaşlara teşekkür etti. İstanbul’da açılan Sirkeci- Kazlıçeşme hattından, Ankara’da yapılan toplantıdan ve Antalya Diplomasi Toplantısından bahseden Erdoğan, Diplomasi toplantısında en büyük konunun Gazze olduğunu da belirtti.

Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimlerinin huzur içinde geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti ve deprem bölgesinde yaraların sarılmaya devam ettiğini bildirdi.

Terör operasyonlarından da bahseden Erdoğan, Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometrelik bir güvenlik koridoru oluşturma kararlılıklarının sürdüğünü söyledi.

Erdoğan tarafından BAE ve Mısır ziyaretlerinin verimli geçtiği vurgulandı. Özellikle Mısır'ın, yaralıların ülkemize sevki ve Gazze'ye yapılan insani yardımlarda önemli destekleri olduğu ifade eden Cumhurbaşkanı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini aktardı.

Irak sınırı meselesinin bu yaz nihayete kavuşacağını söyleyen Erdoğan, Gazze ve Filistin için ülke olarak elimizden geleni yapmayı sürdüreceğimizi de belirtti. Ayrıca savunma ve havacılık sektöründe elde edilen başarılar ve ihracattaki rekabet gücüne de dikkat çekildi ve Türkiye'nin savunma sanayiinde dünya çapında önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri