Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası konuştu: Batı ile ilişkileri geliştirirken Doğu'ya sırtımızı dönmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yüksek fiyat artışlarının önüne geçme kararlılığında olduklarını belirterek, “Fahiş fiyat köpüğü bazı sektörlerde ortadan kalktı, diğerlerinde de kalkacak. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere fırsat tanımayacağız.” dedi.

Ekonominin temel göstergelerinde iyileşme sinyallerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Milletimiz bizi anlıyor, bize inanıyor, ekonomi politikamıza güveniyor. Bu süreci titizlikle yöneteceğiz,” ifadelerini kullandı. Üretim, ihracat ve istihdam alanlarında artış hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, “Batı ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Doğu’ya sırtımızı dönmüyoruz. Başkalarının çizdiği rotada değil, kendi çıkarlarımız doğrultusunda ilerliyoruz.” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel çatışmalar ve kötümser senaryolara rağmen yoluna güvenle devam ettiğini vurguladı. BRICS'in öneminden bahseden Erdoğan," Ülkemizin BRICS'le gelişen münasebetleri, mevcut angajmanlarımızın alternatifi asla değildir ve olamaz" dedi. TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısının zamanlamasının ve yapıldığı yerin tesadüf olmadığını aktaran Erdoğan, 5 vatan evladının şehit olduğunu belirtti ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Saldırının ardından 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, "Terörsüz Türkiye hedefimizdir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri