Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar: "Tarihin en güçlü yeşil vatan ordusuna sahibiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'taki Kabine Toplantısı sonrası toplantının önemine ve Ahlat'a verdikleri değere vurgu yaparak önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplam 2 saat 20 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinemizin 23. toplantısını, Selçuklu yadigarı mezarlıkları ve tarihi güzellikleriyle bilinen Ahlat'ta gerçekleştirdik. Ahlat, maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşlarından biridir. Başkanlığımızda 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında yapılan bu tarihi Kabine Toplantımız, Ahlat ve Malazgirt'e verdiğimiz ehemmiyeti göstermiştir." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin savunma gücüne de dikkat çekerek, "Halihazırda filomuzda bulunan 27 uçak, 105 helikopter, ve 5 binden fazla kara aracıyla tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, yangınlar sonrası devletin yetersiz kaldığını öne süren muhalefete eleştiride bulunarak, "Muhalefet, yangın gibi insani bir olayı bile siyaset malzemesi yapmaktadır. Bu yaklaşım, ülke ve millet menfaatini gözetmeyen bir tutumdur." dedi.

Erdoğan, Azerbaycan lideri İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de teşekkür ederek, "Yangın söndürme uçağı yardımları için Azerbaycan ve Rusya'ya teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Vatandaşları yangın konusunda uyaran Erdoğan, "Sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim" ifadelerini kullandı.

Filistin ile ilgili olarak da Erdoğan, "İsrail'in Gazze'de 10 aydır estirdiği teröre rağmen Filistin halkının direniş azmini kıramamıştır. Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyor ve zaferin er ya da geç Filistinli kardeşlerimizin olacağına yürekten inanıyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri