Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadınlar Günü'nde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür, öyle olmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında yaptığı konuşmada "8 Mart'ın barışa, dostluğa vesile olmasını diliyorum. Dünyanın tüm emekçi kadınlarını yürekten selamlıyorum." dedi.

Kadınların fedakarlığının sadece bir güne hapsedilemeyeceğini belirten Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde aday olan kadınlara başarılar diledi. Erdoğan "Siyasette her zaman kadınlarımızla yol yürümüş bir kardeşinizim." diye konuştu.

Kadınların imkanlardan adil bir şekilde faydalanmaları için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Kadının sosyal statüsünü güçlendirmek için elimizden geleni yaptık. Bu konuda strateji belgesi ve eylem planı hazırladık." şeklinde konuştu.

MİMAMOĞLU'NA EV KADINI CEVABI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev kadınlarına yönelik sözlerini isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazılarının ev kadınlarına yönelik çirkin ithamlarını görüyoruz. Kendi içlerinde yaşadıkları tacizleri perdelemeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Kadın hakları savunucularına da seslene Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Gazze'de katlettiği kadınlar için niye kimsenin sesi çıkmıyor?" diye sordu.

"KADINLARI KORKUTMAYA BAŞLADIKLARINI GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar birçok kez itham ve iftiraya maruz kaldıklarını belirterek "Kimsenin hayat tarzına karışmadık. Kadın haklarında hiçbir kısıtlama yapmadık. Kadınların önündeki engellerin kaldırılması konusunda neler yaptığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. Kadınları korkutmaya başladıklarını görüyoruz." diyerek sert çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri