Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kura töreninde "Huzuru güçlendirme" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni''ne yaptığı açıklamada yüksek mahkemeler arasında yaşanan tartışmayı hatırlatarak "Bize düşen taraf olmak değil, sorunları çözecek mekanizmaları çalıştırmaktır. Huzuru güçlendirmek için çalışacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen ''Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni''nde önemli açıklamalarda bulundu.

Yargıdaki sorunlara dikkati çeken Erdoğan, "Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni anayasa olmasa da bu sorun çözülmeli." diye konuştu.

Terör örgütlerinin adliyelere yönelik saldırılarını hatırlatan Erdoğan, kura törenimizle görev yerleri belli olacak hakim ve cumhuriyet savcılarını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında "Her şeyden önce adalet içinde yaşadığımız evrenin ruhudur, şayet bu ruhu kaybedersek diğer hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Adaletin kaybolduğu toplumların kısa sürede yıkılıp gittiğini gördük." ifadelerine yer verdi.

"ADALET TEŞKİLATIMIZI DARBECİ ZİHNİYETTEN DE TEMİZLEMEYE ÇALIŞTIK"

Adalet teşkilatını darbeci zihniyetten kurtardıklarını belirten Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

"Bir dönem tek parti faşizminin, bir dönem vesayetin, bir dönüm FETÖ'nün güdümüne giren adalet teşkilatımızı yeniden milletimiz adına karar veren bir güç haline getirmek için çok uğraştık. Hep birlikte 28 Şubat döneminde yargı desteği ile postmodern darbe yapıldığına da 17-25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da yargı desteği ile darbe teşebbüsünde bulunulduğuna da şahit olmadık mı? Adalet teşkilatımızı darbeci zihniyetten de temizlemeye çalıştık.

"YARGININ HÂLÂ ÇÖZÜM BEKLEYEN KONULARI VAR"

Yargıda çözüm bekleyen sorunlar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Yargının hala çözüm bekleyen sıkıntıları var. Bir kısmı yargı kurumları arasındaki anlayış farkından kaynaklanıyor. Adalet sistemimizin mevzuat altyapısını güçlendirmek için başlattığımız reformları kesintisiz devam ediyoruz. Yargı Reformu strateji belgemizi 2009 yılında kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz günlerde Gazi Meclis'ine sunulan 8. Yargı paketi bu stratejik adımlarından biridir."

Yüksek mahkemeler arasında yaşanan tartışmaları da hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları ifade etti: "Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni anayasa olmasa da bu sorun çözülmeli. Bize düşen taraf olmak değil sorunu çözecek mekanizmaları işletmektir. Yüksek yargı arasındaki tartışmalarda taraf değil, hakemiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri