Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüş yaptığı uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de gerçekleşen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nden yurda döndü. Erdoğan, yurda dönüş esnasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRETE DE DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Hamas arasında kalıcı ateşkes için çabalarının devam edeceğini belirtti. İsrail'in hukuk tanımaz yaklaşımına dikkat çeken Erdoğan, ekonomik gelişmelere de değinerek asgari ücret artışının yılda bir kez yapıldığını ve vatandaşları enflasyona ezdirmediklerini vurguladı. Ayrıca, gizli fon iddiasıyla ilgili dolandırıcılık olayı hakkında sorulan soruya karşılık Erdoğan, konunun yargıda olduğunu ve yargının gerekli araştırmayı yaptığını ifade etti.

Gündemin en çok merak edilen asgari ücret sorusu ile ilgili de Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücretle ilgili çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. İşçi ve işveren temsilcileri ile görüşmelerin tamamlanmasının ardından nihai tablonun ortaya çıkacağını ifade eden Erdoğan, mağduriyet olmadan uygun bir neticeye ulaşma çabasında olduklarını vurguladı. Neticeyi öğrendikten sonra en uygun asgari ücretin belirleneceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak, ilk toplantı ne zaman?

Güncel Haberleri