Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup konuşmasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak "Netahyahu adını tarihe 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır. İsrail hukuk önünde hesap verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, açıklamasında İsrail'e yüklendi. Netenyahu'ya da sert sözler söyleyen Erdoğan, İsrail Başbakanı'na ''Gazze kasabı'' dedi.

''EN KALLEŞ SALDIRI''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında Filistin'deki dramatik duruma vurgu yaparak insanlık tarihindeki ''en kalleş saldırı'' dedi. Gazze'deki mağduriyeti vurgulayan Erdoğan, 7 Ekim'den bu yana bölgenin açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü ve 2 milyon insanın yaşam koşullarının insanlık dışı bir seviyeye çekildiğini belirtti.

"GAZZE KASABI"

Konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yüzde 70'ten fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 16 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 35 binden fazla insanın yaralandığını ifade etti. Netanyahu'nun adını "Gazze kasabı" olarak tarihe geçirdiğini söyleyen Erdoğan, bu duruma destek verenlerin de sorumluluğunu vurguladı ve Batılı ülkelerin sessizliğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Cuma günü başlayan esir takaslarını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, Gazze'nin ihtiyaç duyduğu yardımların yetersiz olduğunu dile getirdi. İsrail'in köşeye sıkışan Netanyahu yönetiminin daha fazla can kaybının önüne geçilmesi gerektiğini belirtirken, antisemitizmin tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye attığını vurguladı.

Erdoğan, dünyada yükselen İslam düşmanlığı ve Batılı ülkelerin sorumsuz söylemlerinin göçmenler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri