Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Srebrenitsa Soykırımı' mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’te düzenlenen “Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. Yıl Dönümü Anma Töreni”ne video mesaj göndererek, şehitleri andı ve günümüz olaylarına dikkati çekti. Erdoğan, 29 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan vahşetin benzerinin bugün Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşandığını belirtti.

Erdoğan, Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın acısının hâlâ taze olduğunu ifade ederek, şehitlerin kederli ailelerine ve tüm Boşnak halkına taziyelerini iletti. Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın, çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, Srebrenitsa'nın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi.

"GAZZE'DEKİ BARBARLIĞIN SORUMLULARI ER YA DA GEÇ HESAP VERECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı’na benzer bir vahşetin bugün Gazze’de yaşandığını belirterek, uluslararası kurum ve kuruluşların bu durumu seyretmekle yetindiğini söyledi. Erdoğan, “Gazze'deki barbarlığın sorumluları da aynı Srebrenitsa'da olduğu gibi uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir. Türkiye olarak adaletin tecellisi ve katliamın faillerinin hesap vermesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

"HER TÜRLÜ NEFRET SÖYLEMİ GERİDE BIRAKILMALI"

Bosna Hersek’te soykırımı inkar edenleri ve savaş suçlularını yüceltenleri esefle karşıladıklarını belirten Erdoğan, savaş sonrası evlerine dönen kişilere yönelik saldırı ve tacizleri de endişeyle takip ettiklerini ifade etti. Erdoğan, “Bosna Hersek'te kalıcı barış ve istikrarın muhafazası için her türlü nefret söylemini artık tamamen geride bırakmalı, barış, hoşgörü ve uzlaşma kültürünü yaymanın yollarını aramalıyız” dedi.

"TÜRKİYE, BOSNA HERSEK'İN YANINDA"

Erdoğan, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü, siyasi birliği ve egemenliğine yönelik koşulsuz desteğin süreceğini vurguladı. Türkiye’nin, Bosna Hersek’in bir istikrar, barış ve refah havzasına dönüşmesi için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi. Erdoğan, “Sizlerden, gönüllerinizi ferah tutmanızı bekliyorum. Srebrenitsa şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

"11 TEMMUZ SREBRENİTSA SOYKIRIMI'NI ANMA ULUSLARARASI GÜNÜ"

Erdoğan, Türkiye’nin eş sunucularından olduğu, 11 Temmuz'un “Srebrenitsa Soykırımını Anma Uluslararası Günü” olarak ilan edilmesine dair Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen karar tasarısının önemine dikkat çekerek, kararın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri