Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında kabine ilk kez bugün Ahlat'ta toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesini ve Malazgirt'i ziyaret edecek. Bu ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk kez Ahlat’ta toplanacak.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği kabine toplantısında, iç ve dış gelişmeler geniş bir şekilde ele alınacak. Gündemde terörle mücadele operasyonları, ekonomideki son gelişmeler ve İsrail'in Gazze'deki saldırıları gibi kritik konular yer alıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ ADIMLAR

Kabine toplantısında, terörle mücadele çerçevesinde Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki son durum değerlendirilecek. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar ve bölgede atılacak yeni adımlar, toplantının öncelikli konuları arasında olacak.

GAZZE'DEKİ KATLİAM GÜNDEMİN ODAK NOKTASINDA

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Kabine, aylardır devam eden saldırılar ve ateşkes görüşmelerindeki son durumu masaya yatıracak.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Kabinenin gündeminde ayrıca maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler de yer alacak. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler ve olası yeni önlemler toplantıda değerlendirilecek.

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü kutlamaları kapsamında Ahlat ve Malazgirt’te yapılacak etkinliklerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de eşlik etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri