Cumhurbaşkanı Erdoğan'la BM Genel Sekreteri Guterres görüşmesinin detayları paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki insani durumun kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte daha da zorlaştığını belirterek, bölgeye insani ve tıbbi yardımların artırılması gerektiğini vurguladı.

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan, Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımı insanlık için yeni bir utanç kaynağı olarak nitelendirdi.

Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail'in gerçekleştirdiği katliamları durdurmak için tek ses olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye'nin yakından takip ettiğini ve bu davada müdahil olacağını kaydetti. Gazze'deki artan hastalıklar ve kötüleşen yaşam koşullarına dikkat çeken Erdoğan, bu durumu iyileştirmek amacıyla daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşme sırasında, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü gibi haklarının tanınması gerektiğini de dile getiren Erdoğan, federasyon modeli dışındaki çözüm seçeneklerinin BM himayesinde tarafların katılımıyla ele alınabileceğini belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devlet olarak tanınmasının, Kıbrıs adasındaki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri