Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Denizli'de maden ocağındaki göçükle ilgili konuştu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bulunan bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, meydana gelen göçükle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karaismailler Mahallesi'nde yer alan krom madeni ocağında, henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, meydana gelen göçükle ilgili yaptığı açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, sürecin devam ettiğini bildirdi. Yılmaz, olayın tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması içi 'titizlikle' çalışacağını da vurguladığı açıklamada, "Maden sektöründeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim." dedi.

NE OLMUŞTU?

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bulunan bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Karaismailler Mahallesi'nde yer alan krom madeni ocağında, henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri hemen bölgeye yönlendirildi.

Göçük nedeniyle mahsur kaldığı belirlenen 3 kişiyi kurtarmak amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, işçilerden Rıfat Salman kurtarılarak sağlık ekiplerince Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Cenazeler, ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda göçük altından çıkarılarak, otopsi için aynı hastanenin morguna gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri