Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomideki risklerin azaldığını ve şoklara karşı dayanıklılığın artırıldığını belirtti. Yılmaz, "Enflasyon yıl sonunda yüzde 41,5 seviyelerinde olacak. Gelecek yıl bu zamanlar ise enflasyonun yüzde 20 ile 30 arasında, yıl sonunda da yüzde 20'nin altında bir düzeye ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, Kanal 7'de gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi’nin 10. toplantısının ekonomik istikrar için atılan önemli adımları pekiştirdiğini ifade etti. Seçim sonrası izlenen kararlı politikaların, güncellenen Orta Vadeli Program ile desteklendiğini vurgulayan Yılmaz, bu güven ortamının yatırımcılara yansıdığını kaydetti.

Yatırım Danışma Konseyi'nin, uluslararası düzeydeki CEO’ların katılımıyla önemli bir platform haline geldiğini belirten Yılmaz, "Türkiye, yatırımcıların gözünde artık istikrarlı, öngörülebilir ve huzurlu bir ülke olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar, Türkiye’ye ilgilerini artırmış durumda" diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca, doğrudan uluslararası sermaye yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini dile getirerek, Suudi Arabistan menşeli bir şirketin Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapma niyetinde olduğunu aktardı. Yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını ve bu durumun Türkiye'nin uluslararası yatırım imajını güçlendirdiğini vurguladı.

Ekonomik verilerle ilgili de bilgi veren Yılmaz, son üç ayda doğrudan yatırımlarda bir ivmelenme görüldüğünü belirterek, yıl sonu hedeflerinin 10 milyar doları aşmak olduğunu ifade etti. Yatırımcıların iç siyasetten ziyade ülkenin genel durumuna odaklandıklarını vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunun, coğrafi konumunun ve girişimcilik gücünün yatırımcılar tarafından takdir edildiğini kaydetti.

Erken seçim çağrılarına yönelik bir soruya yanıt veren Yılmaz, Türkiye’nin böyle bir gündemi olmadığını belirtti ve siyasi istikrarın ekonomik istikrar için kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Yılmaz, "Halkımızın gerçek sorunlarına odaklanmak ve bu sorunlara çözüm üretmek için kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Son olarak, Yılmaz, enflasyondaki geçici artışların kontrol altında tutulduğunu ve yıl sonu hedeflerine ulaşılacağına inandığını belirterek, "Yıl sonunda cari açığın yüzde 1,7 seviyelerine düşmesini öngörüyoruz. Ekonomimiz sağlam bir yapıyla ilerlemeye devam edecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri